Manna Kunsthuis - Over Manna
HET PROJECT
Manna Kunsthuis is eerst en vooral een mooi, oud herenhuis in het hart van Brugge. In dit huis worden 
hedendaagse schilderijen, sculpturen en kalligrafie tentoongesteld.
In de winkel kan men de uitgaven van UM en een selectie van geschenkboeken en kleine kunstobjecten vinden.

Maar Manna Kunsthuis wil meer dan een kunstgalerij of kaartjeswinkel zijn.
Het is een plek waar iedereen welkom is. Waar je terecht kan om even op adem te komen, om van een mooi schilderij te genieten of om een inspirerende kalligrafie te bewonderen. Een oase van schoonheid en rust waar 
je gesterkt weer buiten komt.

HISTORIEK
Uitgeverij Muurkranten kocht in het voorjaar van 2001 een historisch pand in de Brugse binnenstad. Eind oktober 2001 werd er een nieuw project rond religieuze kunst opgestart. Religieus dient hierbij in de ruimste betekenis van het woord opgevat te worden: het gaat van expliciet christelijke iconografie tot kunst waarin spiritualiteit en zinsvragen aangeraakt en verwerkt worden.

Het project kreeg de naam Manna omdat deze term een eenduidige betekenis heeft en in de meeste Europese talen voorkomt. Manna wil een gastvrij huis zijn voor Bruggelingen en toeristen, een woning met mooie dingen, zomaar aangeboden, waar men gesterkt buitenkomt. De tentoonstelling met werk uit verschillende disciplines wordt regelmatig aangevuld en vernieuwd.

ART + CARDS
Een uitgebreid aanbod tekst- en wenskaarten, fotokaarten zonder tekst en de nieuwste tekst-geschenkboekjes van Uitgeverij Muurkranten. Daarnaast ook kleine kunstvoorwerpen in keramiek en glas.U steunt de werking van Manna door een grafiekwerkje, kunstvoorwerp, wenskaart of boekje in de winkel te kopen. Wij danken u voor uw bijdrage. 

Adres: 
Manna Kunsthuis - Heilige-Geeststraat 3 - 8000 Brugge 

Openingsuren: Maandag tot en met zaterdag: 14u tot 18u. Gesloten op zondag.

Plan: 

 

 

website by KMOSites